www.nfhamar.no
Til forsiden

Folkehjelper savnet på Utøya

2011-07-24 | av NF Hamar - webredaktør

En førstehjelper fra Norsk Folkehjelp er savnet etter tragedien på Utøya.
tittel
Utøya
Norsk Folkehjelp hadde sanitetsvakt under AUF's sommerleir på Utøya. Åtte mannskaper var tilstede på øya under hendelsen. Syv av disse er evakuert uten fysiske skader, mens en fremdeles er savnet.

- Våre tanker og medfølelse går til de som er rammet, sier Arne Panengstuen, leder i Norsk Folkehjelp Hamar.

Den savnede folkehjelperen kommer ikke fra Norsk Folkehjelp Hamar.

Ga den første hjelpen

De frivillige fra Norsk Folkehjelp var de første som ytet hjelp til de tilskadekomne på øya, før politiets beredskapstropp og andre ressurser kom til assistanse.

- Våre tanker går til de pårørende, venner og kollegaer av de som er savnet og rammet, sier Erlend Aarsæther, nasjonal beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp Sanitet.

Bistod i redningsarbeidet

Andre ressurser i Norsk Folkehjelp ble tidlig varslet om bombeeksplosjonen i Oslo. Mannskaper fra både Norsk Folkehjelp Oslo, Horten, Sande og Sandefjord var allerede mobilisert da meldingene om skytingen på Utøya kom.

- Ressursene våre ble dirigert i retning av Utøya så snart de forferdelige meldingene om skytingen kom inn, og var tidlig på stedet sammen med de første ressursene fra politiet og ambulansetjenesten, sier Aarsæther.

Mannskapene ble raskt satt til å evakuere skadde pasienter, transportere hardt skadde pasienter til sykehus, opprettholde ytre sikring og registrere evakuerte. Innsatsen pågikk frem til seint fredag kveld.

- Norsk Folkehjelp retter en stor takk til alle sine frivillige mannskaper som deltok i innsatsen ved de to hendelsene, sier Aarsæther.

- De involverte har gjort en fremragende innsats under ekstraordinære forhold, og har naturlig nok vært utsatt for en ekstrem situasjon, sier han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Få tilsendt nyhetsbrev (epost) når vi legger ut en nyhet.

Epostadresse:   
Nyheter
- 5 millioner til frivillig redningstjeneste
- Opptaksprøve til redningstjenesten
- Sanitetsmøte 7. november
- Ny bekledning for redningsmannskaper
- Rekordstøtte til TV-aksjonen
- Årets viktigste søndagstur
- Nyhetsarkivet
 
Lær deg 
førstehjelp
 Design av Moskus   Utviklet og hostet av Digitale Mesterverk