www.nfhamar.no
Til forsiden

Storberget besøkte landsmøtet

2011-08-27 | av NF Hamar - webredaktør

- Dere er en organisasjon som lever opp til navnet – dere hjelper folk, sa justisminister Knut Storberget da han besøkte Norsk Folkehjelps landsmøte fredag ettermiddag.
tittel
Justisminister Storberget. Foto: Norsk Folkehjelp
Statsråden innledet med å rose Norsk Folkehjelps innsats i forbindelse med terrorangrepene den 22. juli.

- En av grunnene til at Norge reagerte på terroren med rosene hevet, er organisasjoner som Norsk Folkehjelp. Her fins det frivillige som ofrer alt for å hjelpe andre, noen med livet som innsats, sa Storberget og æret Hanne Fjalestad som mistet livet på Utøya.

Samtidig lovte han å jobbe for bedre vilkår for de frivillige i redningstjenesten.

I forrige periode doblet Stoltenberg 1-regjeringen doble tilskuddet til de frivillige redningsorganisasjonene, men delegatene pekte likevel på mange utfordringer.

Avtroppende leder for Norsk Folkehjelp Sanitet, Anne Mette Johnsen, og Hamar-delegat Åsmund Møller Johansen var blant dem som benyttet anledningen til å stille statsråden noen spørsmål.

Johnsen takket for økte tilskudd og refusjonssatser, men pekte på utfordringene knyttet til dagens krav til utstyr og opplæring. Møller Johansen påpekte økende forventninger til redningstjenesten og høyere opplæringskrav til ledere og mannskaper, og spurte Storberget om han vil vurdere å øke støtten i inneværende periode.

Storberget tok seg god tid til å svare delegatene. Han sa seg enig i problemstillingene som ble reist og gjorde det tydelig at han ønsket å spille på lag med de frivillige i redningstjenesten.

- Jeg ønsker å løfte refusjonsordningen for den frivillige redningstjenesten enda mer, sa Storberget og fortsatte:

- Det fins imidlertid flere utfordringer som vi må jobbe med. Folk må få fri fra jobben når de skal ut i redningsoppdrag. Her har vi spesielt en utfordring i forhold til det private næringslivet. Jeg er parat til å gi dere drahjelp jobbe for enda bedre vilkår til frivillige redningsmannskaper.

Landsmøtet avholdes på Thon Hotel Arena på Lillestrøm. Til sammen 176 delegater og nærmere 50 observatører deltar på møtet. Arne Panengstuen og Åsmund Møller Johansen representerer Norsk Folkehjelp Hamar. Landsmøtet avsluttes søndag ettermiddag.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Få tilsendt nyhetsbrev (epost) når vi legger ut en nyhet.

Epostadresse:   
Nyheter
- 5 millioner til frivillig redningstjeneste
- Opptaksprøve til redningstjenesten
- Sanitetsmøte 7. november
- Ny bekledning for redningsmannskaper
- Rekordstøtte til TV-aksjonen
- Årets viktigste søndagstur
- Nyhetsarkivet
 
Lær deg 
førstehjelp
 Design av Moskus   Utviklet og hostet av Digitale Mesterverk