www.nfhamar.no
Til forsiden

Livredderne fra Utøya er årets folkehjelpere

2011-09-10 | av NF Hamar - webredaktør

Den 22. juli reddet de frivillige førstehjelperne fra Norsk Folkehjelp Hadeland mange liv på Utøya. Nå har de fått Årets Folkehjelper-prisen for innsatsen under terrorangrepet.
tittel
NF Hadeland ved tre av dem. Foto: Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp Hadeland har i mange år hatt ansvaret for førstehjelpsberedskapen under AUFs sommerleir på Utøya.

Under terrorangrepet den 22. juli reddet de nærmere 50 ungdommer ved å barrikadere seg i skolestua på øya. Et av mannskapene var i terrenget under angrepet, og sørget for livreddende førstehjelp til kritisk skadet person.

En mistet livet

Da angrepet startet var de åtte personer på vakt. Da de ble evakuert av beredskapstroppen fra politiet senere på kvelden, var de bare syv. Folkehjelper Hanne Anette Balch Fjalestad (43) ble skutt og drept mens hun forsøkte å beskytte flere ungdommer.

Reddet liv

Prisen ble delt under Norsk Folkehjelps landsmøte 27. august.

- Norsk Folkehjelp Hadeland gjorde en formidabel innsats på Utøya. De utøvde profesjonalitet og de reddet liv, sa styreleder Finn Erik Thoresen da han overrakte prisen til hadelendingene.

Leder i Norsk Folkehjelp Hadeland, Anne Berit Stavenes, var selv på Utøya. Hun tok i mot prisen på vegne av et rørt lokallag.

- Tusen takk! På vegne av Hadeland takker jeg for all støtte, sa Anne Berit og la til: – Vi har hatt en ledelse i Norsk Folkehjelp som virkelig har stått på for oss.

I år ble to likestilte Årets Folkehjelper-priser delt ut. I tillegg til Norsk Folkehjelp Hadeland, fikk Bjørn Harald Kleppe fra Jæren prisen for sin formidable innsats i Norsk Folkehjelp.


Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Få tilsendt nyhetsbrev (epost) når vi legger ut en nyhet.

Epostadresse:   
Nyheter
- 5 millioner til frivillig redningstjeneste
- Opptaksprøve til redningstjenesten
- Sanitetsmøte 7. november
- Ny bekledning for redningsmannskaper
- Rekordstøtte til TV-aksjonen
- Årets viktigste søndagstur
- Nyhetsarkivet
 
Lær deg 
førstehjelp
 Design av Moskus   Utviklet og hostet av Digitale Mesterverk